Over ons eten
Ons eten
Vanuit ‘A World of Stew’ serveren we zonnige zomerstoofpotjes uit de wereldkeuken die we stoer stoven met het meest eerlijke vlees. Stoofvlees heeft in Nederland misschien een wat winters imago. Maar daar denken de Fransen, Italianen, Indiase mensen, Marokkanen, Mexicanen etc. heel anders over. Stoven is een kooktechniek waarbij producten lange tijd op relatief lage temperatuur, zo’n 90 graden, worden gegaard in vocht, bijvoorbeeld water, wijn, bier, bouillon of vruchtensap.

We werken met eerlijke en verse ingrediënten. We hebben ook nieuwe gerechten, op een broodje, met vers stoofvlees en recepten uit verschillende landen.


Card image cap
Italiaans Broodje Stoof

Stracotto. Prachtig langzaam gegaarde rundvleesragout. Een echte Toscaanse familie favoriet. Met rucola, parmezaan en tomaat.

Card image cap
Vietnamees Broodje Stoof

Langzaam gegaard varkensvlees. Met komkommer en wortel.

Card image cap
Indisch Broodje Stoof

Daging ajam bali, lekker pittig met kip. Met atjar en krokante uitjes.

Card image cap
Frans Broodje Stoof

Boeuf bourguignon is een Frans gerecht op basis van rundvlees, gestoofd in rode wijn, bouillon, uitjes, champignon en reepjes spek. Met farmersalade en augurk.

Card image cap
Mexicaans Stoofvlees

Pulled beef-carnitas met tomatensalsa, zure room en avocado.

Card image cap
Vlaamse Stoverij

De Belgische traditional! Van varkensnek met aardappelmousseline en zuur.

Card image cap
Indiase Curry Madras

Pittige curry van kip en heel veel groenten met rijst, huisgemaakte en vers afgebakken naan, koriander en cashewnoten.

Card image cap
Stracotto

Prachtige langzaam gegaarde rundvleesragout. Een echte Toscaanse familie favoriet. Met verse tagliatelle en parmezaan.

Hongaarse Pilav

Met perzik en champignons. Gegarneerd met komkommer.

Afrikaanse Pilav

Met lamsvlees en veel groenten.

Jambalaya

Een rijstschotel die ontstaan is in de Creoolse en Cajun keuken in Louisianna. Met kip en garnalen.

Ossobuco

Italiaans vleesgerecht dat zijn oorsprong heeft in Milaan. We stoven het met veel groente en serveren het met aardappelmousseline en toast met merg.

Coq Au Vin

Een Frans gerecht met kip en champignons en klaargemaakt in een gebonden rodewijnsaus. We serveren deze met echt Frans stokbrood.

Kip Cacciatore

Pancetta met kippendijen, heel veel groenten en zwarte olijven. Met spaghetti en stokbrood.

Stofoe Kau Mètie Nanga Kerrie

Gestoofd rundvlees met kerrie en aardappelen op Creoolse wijze.

Pörkölt

Goulash is het gerecht van Hongarije. Daar eet je het bijna als een soep, maar hier kennen we goulash als een heerlijk stoofpot, traditioneel van rundvlees. Het dikke stoofpotje met vlees wat wij als goulash kennen, wordt in het Hongaars juist pörkölt genoemd.

Vindaloo

Vindaloo is een Indiase curry die populair is in de regio van Goa en bekendstaat als een zeer pittig gerecht. Wij maken het van procureur en serveren het met witte rijst..

Irish Stew

Een traditioneel Iers gerecht. Een stoofpot gemaakt van lams- of rundvlees. En natuurlijk gekookt met Guinness.

Lhem Berkok

Marokkaans stoofvlees met Runderstoof en heel veel kruiden en specerijen, uien, tomaat, gele rozijnen en sherry en wijn. Geserveerd met couscous.

Bœuf Bourguigon

Bœuf bourguignon, ook wel boeuf à la bourguignonne, is een klassiek Frans gerecht op basis van rundvlees gestoofd in rode Bourgogne-wijn, champignons, uitjes, en reepjes spek. We serveren deze stoverij met aardappelmousseline.

Cassoulet

Cassoulet is een gerecht waarvan de betekenis de werkelijkheid ver overstijgt. Het is een embleem, een icoon, een ijkpunt in moeilijke tijden, een schotel waarvan je denkt dat hij er altijd al geweest is, eentje die tegelijk arm (bonen) en burgerlijk (veel vlees) is. Cassoulet is een regionale specialiteit van de Midi-Pyrénées. Drie steden strijden om het beste recept: Castelnaudary, Carcassonne en Toulouse. Wat de cassoulet zo smeuïg maakt is het toegevoegde ganzenvet of eendenvet.

Allergenen

Onze gerechten worden voorbereid in een omgeving waar ook de onderstaande allergenen aanwezig kunnen zijn.

Heb je een vraag over hoe wij omgaan onze recepten en de allergenen, neem gerust contact met ons op.